OM OSS

Les mer om den den enkelte av oss litt ned på siden

Les mer om våre fartøy på:
> Fartøy i bruk hos validint

I tillegg til at vi tilbyr kurs for nye båtførere ig frittidsskipere, har validint som mål og spesielt lagt tilrette for at du kan få godkjent og benytte ditt båtførerbevis (ev D5L o.a.) internasjonalt - valid internationally.

Den praktiske prøven som vi gjennomfører - ICC - skjer i samarbeid med og for Baatskolen POSEIDON i Stavanger. Se listen over læresteder, egne og andres, på Sjøfartsdirektoratets sider HER.  ICC er en forkortelse for International Certificate of Competence.

Sertifikatet gir deg rett til å føre fritidsbåt i andre land som har akseptert ICC som båtførerbevis. ICC gir de samme rettighetene som et vanlig båtførerbevis, altså norske fritidsbåter inntil 15 meter.

(Mer info om ICC finner du under > FAQ - Råd og Vink).

  

I tillegg til at vi kan foreta utsjekk av din kompetanse på bruk av båt, gjennomfører vi kurs/ timer tilrettelagt etter den enkeltes behov og ønsker. validInt har fokus på turseileren og hverdagsbruken. Vi har som mål at alle som benytter våre tjenester får god kunnskap og riktig erfaring for sitt formål, enten det er for seil eller motor. Vi har hovedbase i Stavern, men tar gjerne oppdrag utenfor "eget sjøkart". Når ikke vi ikke kan hjelpe deg, gir vi råd om hvem som kan.

Vår samarbeidsform er tuftet på at hver enkelt av oss, med sin deltagelse, samarbeider og bistår hverandre i leveransene. Samlet fokus med utgangspunkt i den enkeltes kunnskap gjør vi at vi har tro på å kunne gi båtfolk den kunnskap som gjør den enkelte istand til å seile så trygt som mulig.
-----
Vi benytter VIPPS som kontantoppgjør kasse (sendes av den som gjennomfører Leksjonen, ev faktura/bilag, på forespørsel).  Ca 50% av forventet leveranse betales ved inngåelse av avtale, resterende ifm gjennomføringen.
Undervisning og tjenester knyttet til det er fritatt for MVA. Det fremkommer derfor ikke MVA på oppgjør/ faktura fra validInt som i hovedsak gir undervisning og tjenester knyttet til det. Ev transportoppdrag og utstyr inkluderer imidlertid MVA.

Pr. 9. februar 2024:
I medhold av Lov om merverdiavgift (merverdiavgiftsloven 2009) av 2009-06-19 er undervisning, slik det er beskrevet under pkt 1 og 2 i § 3-5 unntatt fra loven.

-----


Om instruktørene, sensorene og seilerne:

Annar Bohlin-Hansen - Stavern
 adm, seiling, handling og sikkerhet,
SENSOR

Sertifikater:
Dekksoffiser kl 6 (D6) og Fritidsskipper (D5L)Foretak: validint - Bohlin-Hansen (ENK)
Org nr 926 922 009

Grenseveien 8, 3292 Stavern,
mobiltelefon og VIPPS: +47 9928 4247
e-post: annar(alfakrøll)validint.no 
 
Om Annar:
Administrativ tilrettelegger og sensor, boathandling, seiling, vinter, regatta.

Idag stiller Annar stort stiller med sin Bavaria 37 i turklassen og trives med det, men seiler regatta med 2.4MR. Tidligere deltok Annar som både skipper og mannskap i bl.a. two-star i Pogo 40, Skagen-race, Shetland-race mm.

37`n ligger ALLTID klar og rigget for seiling, brukes i utgangspunktet hele året og som "hytte" og hjemmekontor ved kai i Stavern. Vinterseilasen www.vinterseilasen.no er årets høydepunkt.

Han er meget opptatt av boathandling, trygghet for alle ombord og at alle , ungdom og voksne kan samles om bredde i seilersporten.

Som leder for Småbåtutvalget og SPOC som representant for alle båtforeningene under Larvik havn KF prøves god ivaretagelse av lokale behov og interesser.

Med tillatlese om bierverv for validInt av 21.2.2024 fra arbeidsgiver. 

Maritim formalkompetanse:
D6, D5L, ICC Båtførerbevis, IMO50 – STCW Grunnleggende sikkerhetskurs
for sjøfolk (5-årig repetisjon), SHORT RANGE CERTIFICATE (Restricted A1)
(VHF-sertifikat).Audun Gjøstein
- Asker

vinterseiler, handling mm,
SENSOR

Sertifikater:
Dekksoffiser kl 6 (D6) og Fritidsskipper (D5L og DFLA)


'Foretak: Personlig
mobiltelefon og VIPPS: +47 920 13 504
e-post: ag(alfakrøll)taxlegal.no

Om Audun:
Audun seiler hele året, både regatta og på tur. Av andre beskrives Audun som en meget dreven vinterseiler, dyktig med båt og som seiler og ihuga nordområdeseiler med særskilt fokus på Svalbard.

Som en av initiativtakerne til bl.a. vinterseilasen.no har han over mange år delt av sine mange erfaringer. Les mer om Audun bl.a på seilnorge.no der han er aktiv som både skipper og guide.

Maritim formalkompetanse:
D6, D5LA, ICC Båtførerbevis, ISAF/World Sailing offshore sikkerhetskurs (5-årig repetisjon), Kanalbevis (Dansk dugelighetssertifikat fra Danish Sailing Association), Passasjer- og krisehåndtering Certificate (5-årig repetisjon), IMO50 – STCW Grunnleggende sikkerhetskurs for sjøfolk (5-årig repetisjon), ROC/GMDSS (Restricted Operator Certificate) radiosertifikat (5-årig repetisjon).


Carl Gregusson - Stavern
seiling, ungdom,
SENSOR

Sertifikater:
Dekksoffiser kl 6 (D6) og Fritidsskipper (D5LA)(uinnskrenket farvann)

Foretak: Gregusson Seiling (ENK)
Org nr: 929218361
Signalveien 59, 3292 Stavern
> Stavern Seilskole - HJEMMESIDE
Mobiltelefon og VIPPS: +47 46615002
e-post: carl.gregusson(alfakrøll)gmail.com

Om Carl:
En lun og ydmyk eventyrer som endelig har lært å la kappen følge vinden. Elsker å teste teori i praksis og hele tiden lære av feil. Carl har fått mye god erfaring fra spennende situasjoner som motorhavari i Nordsjøen, bombrekk i Skagerak, dieseldyr i Middelhavet og håndtere tilbaketrekking når man blir overrasket av isbjørn på Svalbard. Carl forsøker å være ydmyk og ettertenksom. Han er tidligere offiser og har god erfaring med å drive opplæring, samt å kunne gi klare, tydelige meldinger når situasjonen krever det. På skalaen eventyrer/kappseiler vurderer han en 80/20 karakter. Carl vinner ikke nødvendigvis noen regatta, men kommer alltid frem. Carl åpnet Stavern seilskole våren 2024 og tilbyr nybegynnerkurs i seiling, kurs i nattseiling og ICC i samarbeid med Validint.

Maritim formalkompetanse:
D6, D5LA, STCW Grunnleggende sikkerhetskurs, STCW Passasjer- & krisehånstering, SHORT RANGE CERTIFICATE (Restricted A1) (VHF-sertifikat)


Eilert Kamfjord -Tønsberg
alt om båt, seiling, vedlikehold og rigging,
SENSOR

 

Sertifikater:
Dekksoffiser kl 1 (D1), Sjøkaptein

Foretak: Kaptein Kamfjord (AS)
Org nr 920 247 164
AdresseStrandveien 25 B,
3132 Husøysund
> Kaptein Kamfjord - HJEMMESIDE
mobiltelefon og VIPPS: +47 924 64 060

e-post: kaptein(alfakrøll)kkamfjord.no

Om Eilert:

SENSOR, boathandling, seiling, rigging, sikkerhet.

Til daglig jobber Eilert i Kystverket som los i Oslofjorden. I tillegg er han daglig leder for firmaet Kaptein Kamfjord AS som i hovedsak driver med rigging (riggsjekk) og montering av utstyr på seilbåter. Transport av båter både som skipper og mannskap er også en del av Eilerts oppdragsportefølje

Fritiden blir brukt til regattaseiling, enten med enmannsbåt (2.4 MR) eller i båter med fullt mannskap, alt fra små seilbåter på 8 fot opp til 105 fot. Som mannskap er posisjonen som regel trimmer og floater (altmuligmannen ombord), en funksjon som fikser det meste av det som dukker opp under seilas, en det er under regatta, på tur eller transportoppdrag.

Maritim formalkompetanse:
D1 Sjøkaptein, STCW IMO 80 Kurs. Sikkerhetskurs for Offiserer, STCW IMO 45 Oppfriskning kurs for Offiserer, Shiphandling cours, BRM (brigde resource management) kurs, ROC (VHF) Sertifikat.


Fred Arne Sørum - Larvik
motorlære og sikkerhet

Sertifikater:
Maritim ingeniør og maskinsjef,     
Båtførerbevis, DykkerledelseForetak: Personlig
mobiltelefon og VIPPS: +47 917 10 472
e-post: fas(alfakrøll)larvik.havn.no

Om Fred Arme:
Drift og vedlikehold av motorbåter, maskinist. Motor og sikkerhet.

Gjennom sin lange erfaring fra teknisk drift og vedlikehold av marinens fartøy, samt seiling av motorbåter inntil 45 fot, har Fred Arne god erfaring som vi andre kan dra stor nytte av; motorlære og sikkerhet ombord. Gode råd om dykking og andre maritime oppgaver.

Fred Arne har tjenestegjort som offiser på marinens fartøyer i 15 år, inkludert NATO tjeneste, samt tjeneste i sjøforsvarsstaben.

Til daglig arbeider Fred Arne idag som teknisk sjef i Larvik havn.

Maritim formalkompetanse:
Maskinteknisk utdanning (maskinist/maskinsjef kompetanse) sjømilitære korps, maritim ingeniør Bergen maritime høgskole, båtførerbevis,  sjøforsvarets maskin og elektroskole og skvadrontjeneste, røykdykkerkurs og sikkerhetsopplæring ved Sjøforsvarets brann og havariskole, samt Norges brannskole, dykkerutdanning marinen (30 meter), dykkerleder.


Hauk Joar Rossvald - Stavern
seiling, ungdom

Sertifikater:
Båtførerbevis og ICC.
Foretak: Personlig
mobiltelefon og VIPPS: +47 924 25 213
e-post: hauk(alfakrøll)abcror.no

Om Hauk Joar:
Hauk Joar betrakter seg selv som naturyter, har mange års speider erfaring både som leder og som ressurs på leirarrangement.

Han seiler mye og om vinteren driver han mye med turskøyting hvor fokus på sikkehet og kunnskap om elementet og konskvensvurdering er høyt prioritert.
Til daglig er han håndtverker, gjennom 30 år, og utdannet mester i rørleggerfaget. Hauk har sterk praktisk sans, er løsningsorientert, kan litt om mye og er ganske god på knuter og surringer.
 
Hauk Joar lærte å seile i historiske trebåter på folkehøyskole i ungdomsåra og gjennom speideren. En del år senere fulgte han Carl Gregussons mange forsøk og reiser med seilbåt.
Nå har han egen seilbåt på tredje året, liker soloseilas, er turseiler og prøver å gjøre kona trygg i seilbåt. Av andre beskrives Hauk Joar som en som er trygg på seg selv, også i stressende situasjoner. En likandes kar.


Maritim formalkompetanse/ kompetanse:
Båtførerbevis 1985 og 2021. Internasajonalt båtsertifikat ICC. VHF sertifikat.Rune Ottem
- Stavern

brannforebygging

Serifikater/ Autorisasjoner:
Sertifisert på Ansul og Safeguard sine slukkesystemer.

Foretak: Personlig

Om Rune:
Rune har 30 års erfaring fra brannvernbransjen. Til daglig driver han et eget selskap med kontor og verksted i Larvik. Hans spesialområde er passivt brannvern, arbeide med service, prosjektering og vedlikehold av slukkeutstyr, branntetting, brannmaling og isolering. Runes erfaring med prosjektering og installering av automatiske slukkeanlegg er gode egenskaper ha med også som instruktør og kursholder i brannfaget der både grunnleggende brannvern og sertifiseringskurs i varme arbeider har fokus.

Runes karriere i brannvernbransjen har gitt ham en bred og dyp forståelse av brannsikkerhet og hvordan man best kan beskytte seg mot brann. Rune har håp om å kunne bidra med sin forebyggende brannvernkompetanse ikke minst ombord i båter der branntilløp utvikler seg mye raskere enn man tror. Han er lidenskapelig opptatt av å bidra til å skape trygge og sikre miljøer og tar en anderledes og spennende utfordring gjennom helhetskonsptet i validint.no .

Sin maritime erfaringer har Rune med fartstid i utenriksflåten, der han som yngstemann om bord var den eneste med sertifisering som røykdykker.

Rune beskriver seg som en ydmyk skipper og eier av en båt uten mast og trives veldig godt med det. En Bavaria 27 Sport ligger alltid klar i havna for både tur og trening mot å bli en trygg og god skipper.

Maritim formalkompetanse/ kompetanse:
Båtførerbevis Anno 1978.


Silje Fikse - Stavern
 førstehjelp

Serifikater/Autorisasjoner:
 Sykepleier


Foretak: Personlig
mobiltelefon og VIPPS: +47 977 31 795
e-post: silje.fikse(alfakrøll)yahoo.no

Om Silje:
Silje er utdannet sykepleier og har jobbet en del år med medisinske pasienter på hjerteavdeling, i mottak, på overvåking og ved legevakt. Siden 2008 har Silje jobbet som kvalitetsrådgiver med fokus på forbedring av tjenester, undervisning, håndtering av uønskede hendelser, ispedd brannvern og beredskap. I sitt virke er  årlige kurs, f.eks. i hjerte-lungeredning, en viktig ingrediens.

Silje er opptatt av at alle ombord i en båt må være så godt forberedt som mulig i tilfelle noe skjer og at familien trener på uønskede situasjoner.

I sin båtverden har Silje sammen med mannen sin en Sealine F34, med en liten jolle. Mannen  er skipper. Silje er førstefender, ilandhopper, førstefortøyer og kokk og selvfølgelig 1. hjelp ansvarlig ombord.

I validint vil Silje fokusere på de enkle, viktige og nødvendige ting slik at alle ombord blir bedre på å takle en nødsituasjon ombord.

Stig Christophersen - Sandefjord
handling og generelt vedlikehold

Sertifikater:
Båtførerbevis og ICC


Foretak: Personlig
mobiltelefon og VIPPS:
+47 934 18 957
e-post: stich2(alfakrøll)onlin.no

Om Stig:
Stig har stor interesse for motor og sikkerheten ombord i maritime fartøy.

I sin egen motorbåt vedlikeholder, oppgraderer og reparerer han det aller meste selv. Lang erfarnig med båter fra 3 til 12 meter og nyskjerrigheten for det meste knyttet til båt gjør at andre lyttter godt til Stig sine råd.

I det daglige jobber Stig med kursledelse, drift, logistikk og administrasjon av operative kurs, og har over 10 år vært instruktør i utrykningskjøring. I tillegg har han lang erfaring med å arrangere større kurs og konferanser av mer teoretisk art.

Maritim formalkompetanse/ kompetanse:
Båtførerbevis. Internasajonalt båtsertifikat ICC. VHF sertifikat.

---------------------------
www.validint.no inngår i samarbeidet Båtskolen i Stavern www.batskolen.no 
"flinke folk som seiler trygt"